Sivas therapie Fysiotherapie de Brug Spijkenisse
Telefoon 0181-625563  

FysiotherapieKinderfysiotherapieSportfysiotherapieManuele therapieMedische Training TherapieRevalidatieSI TherapieKISS - MTBekkenklachtenIncontinentieDry Needlingooracupunctuursivas therapieManuele Lymfedrainage

-

SiVAS therapie

SiVAS staat voor Subtiele Interventies met behulp van de VAS. De VAS, ofwel Vasculair Autonoom Signaal, is een polssignaal dat reageert op licht stresserende prikkels en waarmee men interactief onderzoek kan doen.

Dit signaal wordt met de vingers gevoeld, maar is net zo goed in laboratoriumcondities instrumenteel aantoonbaar, zoals met een Dopplerapparaat. De VAS kan eindeloos herhaald worden en kan in proefopstellingen door verschillende waarnemers en dubbel blind bevestigd worden. Wijlen dr. Ton van Gelder heeft deze methode verder ontwikkeld en heeft samen met Sanopharm het SanoConcept ontwikkeld en vele artsen en therapeuten opgeleid om met deze methode te werken.

Sivas therapie Fysiotherapie de Brug Spijkenisse

Sivas therapie Fysiotherapie de Brug Spijkenisse


SiVAS , of de pols van Nogier, is een zeer effectief diagnostisch instrument om snel de interactie tussen psychische, emotionele en somatische problemen glashelder waar te nemen en therapeutisch te beïnvloeden.

In 1967 ontdekte de Franse arts en ooracupuncturist dr. Paul Nogier dat een lichte aanraking van een pathologisch punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan dan gebeurde er niets met de polsslag. Nogier noemde dit verschijnsel het Vasculair Autonoom Signaal. Al spoedig bleek dat de VAS boven het terrein van de (oor)acupunctuur uitsteeg en toepasbaar was en is in allerlei andere (grens)gebieden van de geneeskunde.

Een heel bijzonder voorbeeld daarvan is de aura. Met de VAS kan men de structuur, de gelaagdheid en het type informatie in de aura vaststellen. Men vindt daar informatie over de chakra's, energiebanen, subtiele lichamen en uiteraard ook over het fysieke lichaam zelf, inclusief de emoties en karaktertrekken.

Ook op het gebied van de geneesmiddelen is de VAS een belangrijk hulpmiddel. Het geeft ons de mogelijkheid om de effecten van intervenierende middelen te voorspellen, een behandeling te vervolgen en om vast te stellen of een middel zijn doel bereikt heeft. Dat betekent dat een ieder die de VAS en de bijbehorende onderzoekstechnieken beheerst, zelf kan bepalen of een geneesmiddel voor een individuele patient nuttig is, geen invloed heeft, of misschien zelfs wel schadelijk is.

Met de VAS kan de therapeut op verschillende niveau’s diagnosticeren:

- psychovegetatief of chakra-niveau
- energetisch niveau
- fysiek niveau
- toxinentest, bij o.a. voedingsintoleranties
- geneesmiddelentest
- therapiecontrole

Uit de diagnostische analyse komt zowel de therapie als het therapeutische doel. SiVAS is een samenhangend geheel dat per onderdeel controleerbaar en definieerbaar is. Zowel voor de homeopathische interventie als voor de acupunctuur en auriculo (ooracupunctuur) is SiVAS dus een prachtig energetisch diagnosticum en therapeuticum.

Lees meer over voedselintoleranties >

Bron: Sano Pharm Nederland - www.sanopharm.com

Gespecialiseerde therapeut
Jacqueline de Willigen-van Wijk is binnen Fysiotherapie De Brug de persoon bij wie u voor deze behandelingen terecht kunt. Tussen 1996 en 2004 heeft zij verschillende opleidingen gevolgd bij het Instituut Voor Energetische Geneeskunde. Ze gebruikt de alternatieve geneeswijzen in combinatie met de klassieke fysiotherapie. Dat blijkt al jarenlang een goede combinatie te zijn.

 

Fysiotherapie - Kinderfysiotherapie - Sportfysiotherapie - Manuele Therapie - Medische Training Therapie
Fitkids - Etalagebenen - Revalidatie - SI-Therapie - KISS-MT - Bekkenklachten - Incontinentie - Dry Needling
Ooracupuntuur - SiVAS-therapie - Manuele Lymfedrainage - COPD - Plagiocephalometrie - Ergotherapie