Fysiotherapie De Brug
Telefoon 0181-625563  

FysiotherapieKinderfysiotherapieSportfysiotherapieManuele therapieMedische Training TherapieRevalidatieSI TherapieKISS - MTBekkenklachtenIncontinentieDry Needlingooracupunctuursivas therapieManuele Lymfedrainage-

Medische Training Therapie

Deze therapievorm past de principes toe uit de trainingsleer binnen de medisch aangewezen preventie, therapie en revalidatie maatregelen. Er wordt veel aandacht besteed aan individuele klachten. Medische Training Therapie is geschikt, om een teveel aan beweging te stabiliseren. De bedoeling bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht - en spierstelsel structureel toe.

Medische Training Therapie Fysiotherapie de Brug Spijkenisse

Doel van Medische Training Therapie
Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met de Medische Training Therapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.

Toepassing van Medische Training Therapie
De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en trekapparaten. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel. Tevens wordt een oefenprogramma voor thuis opgebouwd om de zelfredzaamheid te bevorderen en om een herhaling van klachten te voorkomen.

Trainen in groepsverband
Indien mogelijk wordt Medische Training Therapie gegeven in een kleine groep. De meerwaarde van het werken in groepsverband ligt in het elkaar kunnen stimuleren en herkenning. Tevens kan er dan langer qua tijd getraind worden.

Oefentherapie en training in een oefenruimte en/of fitnesszaal onder begeleiding van een fysiotherapeut
Dit is een nieuw fenomeen dat zich pas de laatste jaren een vaste plaats binnen de fysiotherapie verwerft. Wij hebben diverse extra scholingen gedaan om trainingsprincipes toe te passen bij medische aandoeningen. Bij Fysiotherapie De Brug is deze therapievorm al sinds 2000 mogelijk. Soms zijn patiënten nog niet 'uitbehandeld' na behandelingen en kan vervolgd worden door deze vorm van therapie of is oefentherapie de aangewezen vorm bij aanvang van de therapie. Het verschil met fitness is al snel duidelijk.

Een voorbeeld: training bij de fysiotherapeut kunt u ook gebruiken als voortraject voor fitness of als u professionele begeleiding wilt hebben, omdat u snel blessures krijgt of dat u chronische klachten heeft van gewrichten, botten en spieren, een rug die regelmatig klachten geeft, veel klachten op het werk ondervindt, erg gestresst bent en/of te weinig beweegt.

 

 

Fysiotherapie - Kinderfysiotherapie - Sportfysiotherapie - Manuele Therapie - Medische Training Therapie
Fitkids - Etalagebenen - Revalidatie - SI-Therapie - KISS-MT - Bekkenklachten - Incontinentie - Dry Needling
Ooracupuntuur - SiVAS-therapie - Manuele Lymfedrainage - COPD - Plagiocephalometrie - Ergotherapie