Fysiotherapie De Brug
 

FysiotherapieKinderfysiotherapieSportfysiotherapieManuele therapieMedische Training TherapieRevalidatieSI TherapieKISS - MTBekkenklachtenIncontinentieDry Needlingooracupunctuursivas therapieManuele Lymfedrainage-

Ergotherapie

Ieder mens heeft recht op kwaliteit van leven en moet kunnen deelnemen aan het dagelijks leven met al haar uitdagingen. Ergotherapie maakt het mensen mogelijk om (opnieuw) dagelijkse activiteiten uit te voeren of deel te nemen aan activiteiten in hun eigen omgeving en in de samenleving. Als mensen (en hun mantelzorger) door (gezondheid)problemen beperkingen ervaren in de dagelijkse activiteiten die voor hen belangrijk zijn, kan ergotherapie nodig zijn. Een lichamelijke of psychisch probleem of een vertraagde ontwikkeling kan zelfstandigheid beperken (www.ergotherpie.nl).

De ergotherapeut adviseert cliënten van jong tot oud zodat dagelijkse activiteiten weer zoveel als mogelijk zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Bij dagelijkse activiteiten kunt u bijvoorbeeld denken aan: aan- en uitkleden, wassen/ douchen, maaltijd bereiden, stofzuigen, fietsen, werken of plannen.

De ergotherapeut stel vooral vast wat een client kan. Een ergotherapeutische behandeling kan zich richten op het oefenen of leren op een andere manier een activiteit uit te oefenen, het inzetten van een hulpmiddel, het aanpassen van een activiteit aan de omgeving, het geven van voorlichtingen en het reguleren van balans tussen rust en activiteit. 

Fysiotherapie - Kinderfysiotherapie - Sportfysiotherapie - Manuele Therapie - Medische Training Therapie
Fitkids - Etalagebenen - Revalidatie - SI-Therapie - KISS-MT - Bekkenklachten - Incontinentie - Dry Needling
Ooracupuntuur - SiVAS-therapie - Manuele Lymfedrainage - COPD - Plagiocephalometrie - Ergotherapie