Kiss MT Fysiotherapie De Brug Spijkenisse
Telefoon 0181-625563  

FysiotherapieKinderfysiotherapieSportfysiotherapieManuele therapieMedische Training TherapieRevalidatieSI TherapieKISS - MTBekkenklachtenIncontinentieDry Needlingooracupunctuursivas therapieManuele Lymfedrainage-

KISS - Stoornissen in de symmetrie bij baby’s

Fysiotherapie De Brug in Spijkenisse is gespecialiseerd in het behandelen van baby’s. Naast de reguliere kinderfysiotherapie, behandelen onze therapeuten ook baby’s met het KISS-Syndroom. KISS staat voor Kopgewrichten Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie. Dit is een stoornis in de symmetrie van het lichaam die bij veel baby’s voorkomt.

Baby’s lopen KISS vaak op bij de geboorte en het syndroom heeft een grote invloed op de fysieke ontwikkeling van het kind. In veel gevallen is er sprake van een beklemming in de hals- of rugwervels of een reeks blokkeringen in het gebied tussen het achterhoofd of de bekkengewrichten. Als de stand van de nek- of ruggenwervels scheef is, is het belangrijk dat dat zo vroeg mogelijk wordt gecorrigeerd, zodat de groei en ontwikkeling weer soepel kunnen verlopen.

Effectieve samenwerking in één gebouw in Spijkenisse
Om KISS goed te behandelen werken de manueel therapeut en de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie De Brug intensief samen. Zij zullen er alles aan doen de ontwikkeling van uw kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De behandeling van een manueel therapeut kan erg goed gecombineerd worden met de begeleiding van een kinderfysiotherapeut, die meer zicht heeft op de motorische ontwikkeling van het kind.

Symptomen
Vaak kunt u het KISS Syndroom zelf bij uw baby waarnemen. U merkt bijvoorbeeld dat uw kind niet recht ligt of dat het hoofdje een beetje scheef staat. Sommige kinderen prefereren bij borstvoeding telkens één borst of weigeren bijvoorbeeld te kruipen. Ook klachten als slecht slapen en onophoudelijk en ontroostbaar huilen kunnen wijzen op KISS.

Maakt u zich zorgen om uw baby en vermoed u dat er misschien sprake is van het KISS Syndroom? Neem dan contact met Fysiotherapie De Brug in Spijkenisse.

Behandeling
Als er KISS is geconstateerd bij uw baby is het belangrijk dat fysiotherapeuten de ontwikkeling van de zuigeling goed in de gaten houden. Voor het tweede levensjaar is het het goed om de groei eens in het half jaar bij Fysiotherapie De Brug te laten controleren. Zo kunnen eventuele bewegingsstoornissen snel worden gediagnosticeerd en kan de schade op latere leeftijd beperkt worden. De behandeling bestaat uit zachte manipulatieve technieken aan de hoge nekgewrichtjes en elders in de wervelkolom, soms tot in de bekkengewrichten. Uw kind heeft geen pijn en wordt met de beste zorg door onze kinderfysiotherapeut en manueel therapeut behandeld.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
- Jacqueline de Willigen - van Wijk, manueel therapeute
- Nelleke Vonk Noordegraaf , kinderfysiotherapeute.

 

 

Fysiotherapie - Kinderfysiotherapie - Sportfysiotherapie - Manuele Therapie - Medische Training Therapie
Fitkids - Etalagebenen - Revalidatie - SI-Therapie - KISS-MT - Bekkenklachten - Incontinentie - Dry Needling
Ooracupuntuur - SiVAS-therapie - Manuele Lymfedrainage - COPD - Plagiocephalometrie - Ergotherapie