Fysiotherapie De Brug
Telefoon 0181-625563  

FysiotherapieKinderfysiotherapieSportfysiotherapieManuele therapieMedische Training TherapieRevalidatieSI TherapieKISS - MTBekkenklachtenIncontinentieDry Needlingooracupunctuursivas therapieManuele Lymfedrainage-

Sportfysiotherapie bij Fysiotherapie De Brug

De sportfysiotherapeut van Fysiotherapie De Brug gaat nét een stapje verder dan de gewone fysiotherapeut. De patiënt van deze therapeut wil namelijk niet alleen maar in staat zijn tot dagelijkse werkzaamheden, maar wil ook zijn of haar sport weer kunnen beoefenen. Soms gaat het om topsporters, maar ook recreatieve sporters kunnen bij de sportfysiotherapeut terecht. Ook wordt sport vaak ingezet als therapie bij andere vormen van fysiotherapie, bijvoorbeeld bij ouderen die slecht ter been zijn of minder validen en mensen die problemen hebben met overgewicht.

Sportfysiotherapie Fysiotherapie de Brug Spijkenisse

Sportfysiotherapie voor elke sporter
Vooral mensen met sportblessures hebben baat bij sportfysiotherapie, want ze willen immers zo snel mogelijk weer beginnen met trainen. De sportfysiotherapeut weet veel van sport en kan daardoor inschatten hoe de sporter zich voelt en ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk weer op niveau bent.

Voor de behandeling start is het belangrijk dat de therapeut goed analyseert wat er is gebeurd. Daarna wordt de blessure behandeld en krijgt u ook advies hoe u in deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven.

Niet alleen bij blessures
U hoeft niet persé een blessure te hebben of al heel actief te sporten om een bezoek aan de sportfysiotherapeut te brengen. Ook voor advies ter voorkoming van blessures kunt u bij deze therapeut terecht of als u bijvoorbeeld enige tijd te inactief bent geweest en  weer rustig wilt beginnen met trainen. De sportfysiotherapeut kan iedereen helpen bij het kiezen van de juiste sport en het beste materiaal, kleding en schoeisel hiervoor. Ook kan de sportfysiotherapie bijdragen aan prestatieverbetering, het opstellen van trainingsprogramma’s of sportmedische begeleiding. Bovendien kan de sportfysiotherapeut u ondersteunen bij het volgen van een afslankprogramma.

Verbeter uw  prestaties met sportfysiotherapie
De meeste sporters willen zo optimaal mogelijk trainen: sterker worden, sneller en langer kunnen rennen of  fietsen, etc. Zonder de juiste trainingsopbouw, kunt u snel blessures krijgen. De sportfysiotherapeut kan u helpen om uw trainingsprogramma veilig uit te bouwen door de perfecte combinatie van techniek, kracht, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen t. De sportfysiotherapeut helpt sporters hun prestaties te verbeteren. Hij adviseert over de juiste trainingsopbouw en geeft oefeningen om bijvoorbeeld kracht of techniek te verbeteren. Dit komt niet alleen de sportprestatie ten goede, maar helpt ook blessures te voorkomen.
Sportfysiotherapie

De behandeling bij Fysiotherapie De Brug in Spijkenisse
Als u klachten heeft is het wellicht verstandig om, in overleg met de sportfysiotherapeut, ook door de huisarts te laten beoordelen of te overleggen met uw trainer. De sportfysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klachten, maar onderzoekt tevens  hoe de klacht is ontstaat. Aan de hand van de uitkomsten wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Er zijn verschillende oefenprogramma’s, met of zonder fitnessapparaten, braces of mobiliserende technieken. De sportfysiotherapeut weet precies wat het beste bij u en uw manier van sporten past.

Vergoeding
Sportfysiotherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Als u hier meer over wilt weten of als u wilt weten of sportfysiotherapie iets voor u is, kunt u contact met opnemen met Fysiotherapie de Brug.

 

 

Fysiotherapie - Kinderfysiotherapie - Sportfysiotherapie - Manuele Therapie - Medische Training Therapie
Fitkids - Etalagebenen - Revalidatie - SI-Therapie - KISS-MT - Bekkenklachten - Incontinentie - Dry Needling
Ooracupuntuur - SiVAS-therapie - Manuele Lymfedrainage - COPD - Plagiocephalometrie - Ergotherapie