Telefoon 0181-625563  

FysiotherapieKinderfysiotherapieSportfysiotherapieManuele therapieMedische Training TherapieHaptonomieRevalidatieSI TherapieKISS - MTBekkenklachtenIncontinentieDry Needlingooracupunctuursivas therapieManuele Lymfedrainage-

Haptonomie

Aanrakingen kunnen een positieve bijdrage leveren aan ons welzijn, dat is algemeen bekend. Maar in het huidig dagelijks leven zijn we echter teveel aan het denken, en bewaren we aanrakingen vooral voor privé aangelegenheden. Binnen de fysiotherapeutische begeleiding van Fysiotherapie De Brug in Spijkenisse bestaat de mogelijkheid om aspecten uit de haptonomie aan de orde te laten komen.

Oud zeer
Haptonomie betekent letterlijk ‘de leer van het gevoel’ en gaat ervan uit dat oud zeer vaak ligt opgeslagen in het lichaam in de vorm van pijn en bewegingsblokkades. Niet alleen de lichamelijke klacht, maar vooral hoe u de klacht beleeft en de relatie met het dagelijks leven is van belang.  Het lichaam vertelt vaak meer over pijn dan wij zelf met duizend woorden kunnen uitleggen.

Haptonomie brengt patiënten in contact met het lichaam. Niet iedereen staat hiervoor open, daarom wordt altijd eerst met de fysiotherapeut gekeken of zo’n behandeling aansluit bij de persoon en de hulpvraag. Als de behandeling van start gaat, krijgt u eerst drie inleidingsessies en daarna wordt een persoonlijk plan opgesteld.

Haptonomie voor verschillende klachten
Haptonomie kan opgenomen worden in de fysiotherapeutische behandeling bij:
- Pijnklachten,
- Spanningsklachten: hyperventilatie, burn-out, stress
- Lichamelijke en/of geestelijke overbelasting
- Fibromyalgie, ME(chronische vermoeidheid)
- Chronische nek- en/of rugklachten
- Pyscho(sociale)somatische problemen
- Moeite met grenzen herkennen (bijvoorbeeld op tijd nee zeggen)
- Haptonomie kan ook ondersteuning bieden bij zwangerschap en Sportuitoefening

Vergoeding
Fysiotherapie op haptonomische basis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Als u hier meer over wilt weten of als u wilt weten of haptonomie iets voor u is, kunt u contact opnemen met Fysiotherapie de Brug in Spijkenisse.

www.haptonomie.com

www.haptonomie.nl

www.haptotherapeuten-vvh.nl

www.haptonomie.startpagina.nl

 

Fysiotherapie - Kinderfysiotherapie - Sportfysiotherapie - Manuele Therapie - Medische Training Therapie
Fitkids - Etalagebenen - Haptonomie - Revalidatie - SI-Therapie - KISS-MT - Bekkenklachten - Incontinentie - Dry Needling
Ooracupuntuur - SiVAS-therapie - Manuele Lymfedrainage - COPD - Plagiocephalometrie